Froy & Dind


Froy & Dind

Froy & dind artikelen bij Kabouter

Het merk Froy & Dind is een Belgisch kleding en decoratie merk voor volwassenen, kinderen en baby's gecreëerd door Froya en Adinda. Het Antwerpse label is ontstaan in 2008 na een lange vriendschap, gelijklopende smaken en hun zoektocht naar originele en kleurrijke producten. De lijn evolueerde van kaarten naar tinnen dozen, een basis collectie voor volwassenen tot een heuse kinder- en volwassenenlijn met kleurrijke en organische materialen. Al hun producten staan garant voor een ecologische en verantwoorde productie.

Artikelen van het merk Froy & Dind op onze website

Vrolijk, comfortabel en eerlijk - dit zijn de hoogwaardige kledingstukken van het Belgische merk Froy & Dind! Of u nu de voorkeur geeft aan iets chiques en eenvoudigs of meer casual en kleurrijk, of u nu op zoek bent naar een overhemd met lange mouwen, een jurk, , trui, een shirt, broek, jumpsuit, pyjama, cardigan, body, hemd, short, polo, jas of een rok voor een meisje of jongen - hier vindt u gegarandeerd iets bijzonders en unieks, met die zeer speciale feel-good-factor voor een eerlijke prijs.

Van de ansichtkaart naar de modewereld

Het merk Froy & Dind is de afkorting voor de twee makers Froya en Adinda, die elkaar op de kunstacademie hebben ontmoet en na vele jaren van vriendschap in 2008 het Antwerpse lifestyle-label hebben opgericht. De twee gelijkgestemden gingen op zoek naar producten met kleurrijke en vrolijke patronen die hen zouden herinneren aan hun kindertijd, een vleugje nostalgie zouden brengen en hen gelukkig zouden maken. Als eerste publiceerden ze slechts een verzameling van drie ansichtkaarten met print - die een succes waren. De twee plaatsten hun dromerige en bijzondere motieven een tijd lang alleen op ansichtkaarten van gerecycled papier, magneten en ander textiel. Maar pas 3 jaar na de oprichting publiceerde Froy & Dind ook hun eerste top GOTS-gecertificeerde kledingcollectie voor een eerlijke prijs.

Het beste voor u en het milieu

Nadat Froya en Adinda zich in de ontwikkelingsfase van hun kledinglijn realiseerden hoe milieubelastend en gevaarlijk de teelt van conventioneel katoen is, besloten de twee om hun kleurrijke en ongewone kledingstukken uitsluitend te laten produceren uit puur biologisch katoen, lyocell of bamboe. De laag vervuilende stoffen van zijn allemaal GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd en dus perfect voor de gevoelige huid.

De gecontroleerde teelt van biologisch katoen garandeert dat het gebruikte katoen wordt geteeld zonder gebruik te maken van chemische meststoffen en/of pesticiden, waardoor de belasting van het milieu zoveel mogelijk wordt beperkt. Er kan tot 2.700 liter water worden gebruikt om een enkel T-shirt van conventioneel katoen te maken. Voor biologische katoenplanten wordt dit waterverbruik daarentegen drastisch verminderd. Bovendien garandeert de GOTS-certificering dat alle werknemers gedurende het hele productieproces eerlijk worden betaald.

Froy en Dind in de Kabouter Shop

Als u nu in de stemming bent voor kleding met een goed humeur garantie, kunt u nu een direct overzicht krijgen van onze voorraad van mooie Froy & Dind kleding in onze Kabouter Online Shop. We hebben ook koopjes tijdens de sale op voorraad met de leukste print.

Als u op zoek bent naar duurzame en comfortabele kleding met dat zekere nostalgische iets, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Of zoekt u een koffer, boekentassen, pennenzak of andere accessoires met een top verzending van het product?

Purchase a gift voucher

  
Product added to wishlist

Om uw surfervaring op onze website en webshop te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van deze cookies hebben wij uw voorafgaand akkoord nodig. Opgelet! bepaalde functionaliteiten van de website kunnen niet gebruikt worden wanneer u niet akkoord gaat.