K’Bouter staat voor duurzaam speelgoed, maar wat houdt dit in?

Gezien de klimaatopwarming, is ecologie en duurzaamheid logischerwijs erg belangrijk. Veel producenten willen zich dan ook een duurzaam label aanmeten, zelfs als dat niet echt het geval is. Daarom hechten wij er bij K’Bouter extra aandacht aan, om zeker samen te werken met partners die duurzaam te werk gaan. Dat geldt voor onze kleren, maar ook voor ons duurzaam speelgoed.

Duurzaam speelgoed: geen loos begrip.

Kort samengevat, is duurzaam speelgoed de verzamelnaam voor speelgoed dat ecologisch verantwoord gemaakt wordt. Het kan gaan om natuurlijke materialen, maar ook om speelgoed dat bestaat uit gerecycleerde materialen. Duurzaam speelgoed distantieert zich van de wegwerpcultuur, maar is daarnaast ook veilig en kent een lange levensduur.

Heb je specifieke vragen over de duurzaamheid van een product, dan helpt het team van K’Bouter je uiteraard graag op weg.

Voorbeelden van duurzaam speelgoed

We nemen er graag enkele concrete voorbeelden bij, om bovenstaande verder te verduidelijken. Het Amerikaanse merk Green Toys – te koop bij K’Bouter – maakt bijvoorbeeld autootjes en ander speelgoed, dat voor honderd procent uit gerecycleerd materiaal bestaat. Geen speelgoed met batterijen, maar net zo leuk! Ook de puzzels van Crocodile Creek – eveneens een Amerikaans merk – bestaan overigens helemaal uit gerecycleerd materiaal.

Een ander voorbeeld vinden we bij het Franse merk Janod. Zij maken traditionele spelletjes met een trendy twist en doen dat in … hout en karton. Of wat gezegd van het duurzaam speelgoed van Bloom! Zij hebben een assortiment met originele wenskaarten en unieke bloeipotloden. Boodschappen die je letterlijk kan laten groeien, zonder afval.

Meer duurzaam speelgoed ontdekken of nog vragen over één van onze producten? Kom gerust langs bij K’Bouter in het centrum van Roeselare of neem een kijkje op onze webshop. Tot binnenkort!

Comments (0)

Product toegevoegd aan verlanglijst

Om uw surfervaring op onze website en webshop te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van deze cookies hebben wij uw voorafgaand akkoord nodig. Opgelet! bepaalde functionaliteiten van de website kunnen niet gebruikt worden wanneer u niet akkoord gaat.